18 července 2013

Pár nesourodých poznámek

Níže uvádím jen tři nesourodé poznámky, resp. odkazy na věci, které mne v nedávné době zaujaly:

1/ Detroit na sebe podal insolvenční návrh. Viz NYT zprávu. To jsou ale věci ...

2/ Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ("Úřad") zahájil veřejnou diskusi k návrhu oznámení k proceduře Leniency (program pro prominutí či snížení pokuty výměnou za "udání" kartelu). Návrh příslušného oznámení vydávaného pro účely praktického naplnění nového §22ba odst. 1 z.o.h.s. si jistě zaslouží pozornost (pochopitelně zejména ze strany praktikujících soutěžních právníků) a Úřad  určitě uvítá jakékoliv smysluplné připomínky, které mu lze posílat na uvedené kontakty. Jen do toho ...

3/ A ještě jedna ukázka "etického přístupu" ze strany nikoliv nevýznamného U.S. právníka. Jistě stojí za přečtení text podání v rámci kárného řízení ve státě Illinois. Pro bližší kontext viz např. zpráva z Above the Law. Myslím, že to nepotřebuje žádný bližší komentář.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Co je na úpadku Detroitu tak divného? Už když jsem ho navštívil poprvé někdy v roce 1995 to nebylo právě hezké místo k životu, spousty opuštěných ulic , továren atp. a zadlužené po uši. NY na tom nebyl tehdy také právě dobře a hrozil mu bankrot. Ten nakonec hrozí celým spojeným státům (jako státu).

Petr Vačkář