06 února 2012

Korektor/ka Sbírky nálezů a usnesení Ústavního soudu

Ústavní soud hledá vhodného kandidáta/kandidátku na pozici korektor/ka Sbírky nálezů a usnesení Ústavního soudu a rozhodnutí Ústavního soudu vyhlašovaných ve Sbírce zákonů.

Náplní práce je odborná právní a zejména jazyková korektura rozhodnutí Ústavního soudu před jejich publikací, konkrétně redakční úprava textů rozhodnutí (úpravy a opravy legislativně-technického charakteru, jazykové úpravy), konzultace závažnějších zásahů do textu s příslušným soudcovským pracovištěm, dále tvorba systematických rejstříků, věcného rejstříku a seznamu použitých právních předpisů a spolupráce s redakcí vydavatele.


Požadavky:
- vysokoškolské magisterské vzdělání, obor právo
- výborná znalost českého jazyka, pravopisu a gramatiky
- schopnost rozpoznat a opravit pravopisné, gramatické a stylistické chyby v textu: větnou interpunkci, větné vazby, správné tvary slov, zájmena atd. (v tomto směru je vítáno lingvistické vzdělání či předchozí korektorská zkušenost)
- základní přehled o legislativních pravidlech vlády
- schopnost rozeznat (a opravit) věcné nesprávnosti v rozhodnutích soudu
- výborná znalost práce s programem Microsoft Word
- uživatelská znalost Windows, Microsoft Outlook, Adobe Acrobat, Internet Explorer (schopnost vyhledávat informace), ASPI, Beck-online, NALUS
- samostatnost, pracovitost, invence, pečlivost, svědomitost
- umění jednat s lidmi
- minimálně dvouletá praxe v právní profesi

Nabízíme:
- klidnou, ryze samostatnou a odpovědnou práci
- dlouhodobou pracovní perspektivu
- odpovídající platové ohodnocení

Nástup možný ihned, případně dle dohody.

Písemné nabídky s životopisem v epické formě v rozsahu jedné normostrany a současně též životopis strukturovaný zasílejte elektronicky do 29. 2. 2012 včetně na adresu: podani@usoud.cz.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Předpokládám, že to právnické vzdělání obejít nelze, že? Korektor, vzděláním lingvista, se zkušeností z právnického nakladatelství by tedy asi nejspíše ostrouhal...

MV