10 února 2009

Ten signál je MŮJ

Tak by šlo v hodně velké zkratce vystihnout problém, okolo kterého se točí letošní Central and Eastern European Moot Court Competition, pořádaný Universitou v Cambridge v ukrajinském Kyjevě. Skutkově se jedná o situaci, kdy skrze importy televizních dekodérů z členského státu A do členského státu B je lidem v B, kde je cena za sledování televizních přenosů pochopitelně dražší, umožněno sledovat televizi za mnohokráte nižší cenu, tedy cenu dekodéru v členském státě A. To se pochopitelně nelíbí ani vlastníkovi práv na vysílání, ani televizním společnostem, kteří „volným pohybem dekodérů“ tratí značné peníze. Nu a zde se rozehrává chce se říci klasický spor na půdorysu práva ES – volný pohyb a soutěž vs. smluvní závazky, autorská práva a jiná IP, a, aby to Petrovi nebylo líto, také variace na Cartesio v rovině procesní, vše v přitažlivém prostředí mezinárodních hokejových zápasů. Kdo by odolal … ?

Ano, tento post je každoroční propagací tohoto mootcourtu, kterého se tradičně účastní i české a slovenské týmy (často s výtečným umístěním).

Vyjádřit závazný zájem o účast v soutěži je třeba do 1. března 2009, skutečně „naostro“ se však začíná až odevzdáním písemných podání k 1. dubnu 2009. Ústní kola soutěže se budou konat v Kyjevě ve dnech 1. – 4. května 2009.

Případ je k dispozici zde, stejně jako kompletní materiály k soutěži.

Žádné komentáře: