11 dubna 2007

Last minute LL.M. - ve sladké Francii


Kolega Jan Mates, který se podle vlastních slov pomalu začíná připravovat na návrat do české reality, mě požádal o zveřejnění následující informace o LL.M. programu, jenž právě dokončuje:


Na stránkách Jiného práva vám kolegové nabízeli letoviska jako Oxford, Florencii či Státy a proto bych si i já dovolil přispět svojí troškou do mlýna a nabídnout destinaci, kde můžete rovněž studovat LL.M. v anglickém jazyce, ale k tomu vás zde ještě zasvětí do tajů jazyka Evropského soudního dvora. Potěšením ze studentského života však není jen studium, ale je třeba klást důraz i na jiné aspekty. Takovými aspekty jsou například dostupnost pláže, kvalita místní kuchyně či úroveň sluneční aktivity.

Aix en Provence vám nenabídne jen kurz Evropského práva, pořádaný institutem
IREA, který je součástí Univerzity Aix-Marseille III. v příjemném prostředí, ale nabízí i další elementy podmiňující úspěšné studium. Těmito elementy jsou například vynikající francouzská kuchyně, pláž v Cassis, která je obzvláště vhodná ke studiu, jen je třeba při odchodu vysypat písek z knih, či pro středoevropana nádherné počasí po celý rok.

A jak se do Aix dostat? Stačí jen vyplnit přihlášku, zaslat jí spolu s dalšími doklady na adresu Institutu do 30. dubna a doufat.

V případě jakýchkoliv dotazů pište na
jan.mates@gmail.com.

PS: Pro znalce acquis communautaire – láhev Cassis de Dijon stojí cca. 5 euro.

Žádné komentáře: